Les conquilles de cargols i petxines que podeu veure al Cau del Cargol van ser aplegades des de l’any 1952 pel seu fundador Jaume Bot i Arenas (1904-1983).


Gràcies a l’adquisició de col·leccions anteriors a la fundació del museu, al Cau del Cargol s’hi reuneix el treball de diversos naturalistes des de l’any 1850 fins avui; això fa que s’hi puguin observar exemplars realment rars o únics, tant per la mida de les conquilles i el lloc de procedència com pel seu estat de conservació.


La col·lecció aplega avui conquilles de més de 16.000 espècies diferents, representatives de totes les àrees zoogeogràfiques del món.

“Una conquilla és un prodigi de la naturalesa que, tot parlant-nos de mars llunyanes i de països exòtics,  ens fa somniar en coses no mai vistes.”        

                           Jaume Bot i Arenas                                                 

Jaume Bot i Arenas als anys 50,

fundador del Cau del Cargol, naturalista autodidacte i gran amant de la natura.

Gràcies a la seva feina com a malacòleg, el Cau del Cargol és una finestra per compartir la riquesa de la diversitat, la bellesa i l’harmonia de formes i colors a la natura, a través de les conquilles. 

     Més de 1.000 conquilles de mol·luscs escollides entre les més de 16.000 espècies de la col·lecció.                

   

   Des de la conquilla de l’espècie més gran del món - que pot arribar a pesar més de 200 Kg- fins les conquilles dels minúsculs  mol·luscs que neden formant part del plancton marí. Des de l’Àrtic als tròpics, de mar, de terra, de llacs i rius d’arreu del planeta; un viatge per tot el món a través de les conquilles. 


    Descobriràs també el valor de la diversitat, les espirals a la natura, els secrets sobre les proporcions en el món de la forma i la nostra percepció.

Els nens al Cau del Cargol

Els expositors del Cau són pensats perquè els nens no es perdin cap detall. A més, els tallers i les visites guiades per a escoles són adaptades a l’edat dels participants.

Tornar a la pàgina d’iniciBenvinguda.htmlBenvinguda.htmlshapeimage_3_link_0